Zanimljivosti

Zanimljivosti usko vezane za naše objekte.

Otok Krk

Nasuprot Selaca nalazi se otok Krk. To je najveći hrvatski otok, poznat vinorodni kraj, a do njega se može doći čamcem ili organiziranim putničkim brodovima iz centra Selca. Na čitavom području prevladava blaga mediteranska klima, a bogata kulturna i povijesna tradicija godinama je privlačila i privlači turiste iz cijeloga svijeta.

Baška Voda

Baška Voda je općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smještena je na središnjem dijelu hrvatske obale Jadranskoga mora, u srednjoj Dalmaciji, 48 km južno od Splita, na zapadnom dijelu Makarskog primorja, a u podnožju masiva planine Biokovo.Nekad naselje težaka i ribara, trgovaca i pomoraca, Baška Voda je izrasla u suvremeno turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima malog mediteranskog gradića.

Biokovo

Biokovo se nalazi na području gradova Makarska i Vrgorac, te općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Zagvozd,Zadvarje i Šestanovac. Sela u Zagori pod Biokovom smještena su na 1100 m nadmorske visine. Proteže se od prijevoja Dubci na zapadu do prijevoja Sarnač na istoku, te od prijevoja Turija iznad Župe na sjeveru do makarskog poluotoka Osejava na jugu.Područje planine Biokovo je proglašeno Parkom prirode 1981. godine. Republika Hrvatska je 1998. godine osnovala Javnu ustanovu Park prirode Biokovo, čija je djelatnost zaštita, održavanje i promicanje Parka prirode Biokovo.

Grad Crikvenica

Grad Crikvenica se nalazi u u Kvarnerskome zaljevu Jadranskoga mora, a u sastavu je Primorsko-goranske županije, čije je središte u tridesetak kilometara udaljenom Gradu Rijeci. Cijeli Grad Crikvenica je zapravo morska rivijera s nizom urbanistički gotovo spojenih turističkih mjesta: Selcem, Crikvenicom, Dramljem i Jadranovom. Prostire se na tridesetak četvornih kilometara na kopnu i u akvatoriju Vinodolskog kanala. Izvrstan geoprometni položaj i dobra prometna povezanost su samo neki od preduvjeta za njegovanje stoljetne turističke tradicije na crikveničkoj rivijeri, koja je nadohvat ruke posjetiteljima iz srednje Europe i alpskog područja te se do nje cestovnim putem može stići u jednom danu iz gotovo svih dijelova Europe.

Orebić

Orebić svojim gostima pruža čistu, netaknutu prirodu stoljetnih borova i čempresa, maslina, badema, agava, i cvijeća.

Na obližnjem brežuljku dominira Franjevački samostan iz 1470.godine s vrijednim muzejom, odakle se pruža nezaboravan pogled na jedinstvene prirodne ljepote ovog kraja.

Spoj vina i turizma je neizbježan u turističko-vinskoj industriji. Većina turista koji dolaze na pelješku rivijeru traže nedodirljivi krajolik te više saznanja o kulturi i životnom stilu destinacije  a u kombinaciji vina, hrane i kulturnih sadržaja stvara se vjeran i stalan gost.